Bosch PML Li – akkuvalo

Bosch PML Li

LED-valaisin

Boschin työvalo on ollut kesän 2015 Motonetissä tarjouksessa hintaan 9,90e, muualta halvimmillaan kyseistä valoa saa vajaalla 30e:llä ja joissain pakoissa sen hinta on yli 60e, joten tuota Motonetin tarjousta voinee pitää hyvänä. Se vaan taitaa olla loppumassa sillä esim. Helsingin putiikista se on jo loppunut, mutta niin kauan kun valoa saa alle kympillä niin se kannattaa ostaa pois.

Lamppuhan on varsin monikäyttöinen, siitä saa akkuun kiinnittyvällä 30cm joustovarrella työ- tai pöytä-lampun, tankokiinnikkeellä fillarinvalon ja otsapannalla otsalampun ja kaikki nämä varusteet kuuluu pakettiin eli kympillä koko kasa. Pois lukien akku sillä se täytyy ostaa erikseen, joten erityisen suositeltava paketti on niille joilla jo on Boschin vihreää sarjaa ja siinä Power for all sarjan litium-akut. (14,4v-18v) Boschin johtosarjasta tulee lampulle 12v eli siinä on joku jännitteenalennus.

bosch1

Pakettiin kuuluvat rojut.

bosch bosch6

Työvalona tai fillarintangossa, onnistuu.

 

bosch3

Pelkkä lamppu painaa 76grammaa ja 1,5mah akku ja originaali fillarivarustus 440g yhteensä siis puolisen kiloa.

 

bosch5

2kpl 18650 akkua eli noin 8v ei riitä lampulle täyteen tehoon, mutta 3kpl 18650akkua eli noin 12v alkaa jo riittämään eli originaalia akkua ei ole pakko käyttää vaan sille  voi syöttää virtaa myös omavalmisteisilla systeemeillä. Mutta lamppu on tarkka tarjottavasta sähköstä sillä 3-kennoisella LiPo-akulla en ole lamppua saanut palamaan.

 

bosch4

Paketin mukana tulee Boschin akulle pussukka jonka ulkopuolelle  merkitty akun virtanappulan sijainti, jollain on välähtänyt.

Tuo Boschin 1,5mah akku riittää yli 5:ksi tunniksi, en jaksanut mitata pitempään.

 

Ei paras fillarivalo mitä löytyy eikä varmaankaan paras työvalo, mutta tuohon hintaan saa monikäyttöisen valon.