Veronpalautus – ei mee jakeluun

Ei mee mun jakeluun miten firma, joka tarjoaa 420e:n euron lainaa 180euron korolla (laina 420e/ takaisinmaksettava summa 600euroa), voi olla olemassa ja pärjätä kilpailussa edes pikavippifirmojen kanssa joiden 400euron lainoista joutuu maksamaan takaisin siinä 500euroa. Kivijalkapankkien kulutusluotoista nyt puhumattakaan joiden korkokulut on vielä pikavippejäkin alemmat.

Taas on se aika vuodessa kun verottaja joutuu kynsinhampain maksamaan takaisin liikaa verotettua.

Vaikka olen aina yrittänyt loppuvuodesta hommata korjatun verokortin, että alkuvuodesta liikaa perittyä ennakkoveroa saisi loppuvuodesta tasattua niin aina sinne jää sitä liian suurta ennakkoa. Tämä ainakin silloin kun ei keksi ihan omasta päästään niitä vähennyksiä siihen verokorttiin eli pysytään todenmukaisissa summissa.

No oli miten oli niin veronpalautukset tuli taas mieleen ja laitoin kuukkeliin haun, että milloinkas ne taas tänä vuonna palautetaankaan.

28.11.2016 palautetaan pankkitileille ja jos palautuksia ei ota pankkitilille niin sitten maksu OP:n kautta maksuosoituksena noin viikkoa myöhemmin kuin pankkitileille maksetut palautukset.

No nyt päästään varsinaiseen asiaan eli siihen mikä ei mee mun jakeluun. Kun tein tuota hakua kuukkelista niin ensimmäisten joukossa siinä hakutuloksissa oli joku ”veronpalautus ennakkoon” sivusto, joka tarjoaa ”lainaa” veronpalautukseen saakka kiinteällä korolla 30% ja tähän vielä ilmeisesti 10e:n käsittelymaksu.

Eli 600e:n veronpalautusta ”vastaan” saa 420e lainan, saat siis 420e rahaa heti ja veronpalautus 600e menee sitten joulukuussa ennakonmaksajalle.

Miksi ihmeessä käyttää kyseistä palvelua kun pikavippifirmatkin tarjoavat edullisempia lainoja. Aika useasti pikavippifirmat tarjoavat vain kuukauden lainaa, mutta ihan vaan kokeilin erään pikavippifirman lainalaskuria ja se antoi uudelle asiakkaalle kuukauden mittaisen 400e:n lainan 400:llä eurolla ja vanhalle asiakkaalle 420e:n laina olisi maksanut 483e. Vuoden mittaisen 400e:n lainan takaisinmaksu olisi ollut 493e.

 

Ja jos nyt joku erehtyy näitä pikavippejä ottamaan niin kannattaa kyllä lukea ne ehdot ihan muutaman kerran läpi sillä siinä nessietusivulla voi olla näennäisen pieni korkoprosentti ja sitten siellä ehdoissa on lueteltu pitkä lista erilaisia kustannuksia joita lainasta aiheutuu. Esim. lainahakemusmaksu, tilinavausmaksu, lainan lyhennysmaksu, lainan takausvaatimus ja mitä nyt pikavippifirma nyt keksiikään ja nehän keksii.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s