On ilmoja pidelly

Ompahan lämpimäksi heittäytynyt marraskuu. Heitin kierroksen fillarilla ja selkeä suomalainen kesäkeli oli päällänsä. Uutiset kertoivat 14asteen lämpötilasta, mutta tunne oli, että 20astetta olisi lähennelty.

railo

No joka tapauksessa ajelin Telakkakadun vieressä Kaivariin kulkeneen junaradan väylällä ja totesin siinä urassa tuoksuvan vahvasti tervapölkyille eli siis niille kiskojen alla olleille ratapölkyille. Eihän siinä sinänsä mitään, mutta kun kiskot on poistettu jo ajat sitten ja soraa ajettu päälle ja kun vielä ottaa huomioon suomen pitkän talven niin olisi luullut sen haihduttaneen ratapölkkyjen tuoksun.

Ei tosin haittaa mua ollenkaan sillä tuo tervainen tuoksu saa muistelot siirtymään ajassa taaksepäin niihin villeisiin ja vapaisiin lapsuusvuosiin. Täytyy ottaa reitti jokavuotiseen tarkkailuun ja käydä nuuskimassa kauanko kyllästysaine sielä vielä lemuaa.

Vai käykö Stadin puisto-osasto levittämässä paikkaan tervaesanssia aikaansaamaan wanhanajan tunnelmaa vähän samaan tapaan kuin kauppakeskukset hajustavat liiketilojansa myyntiä edistämään.

Jätä kommentti