Kiinan krääsää osaII

Tässä syksyn aikana olen intoutunut tilaamaan kiinasta kaikenlaista krääsää. Lähinnä polkupyörän tuunaukseen tarvittavia osia, valoja, vaihdevipuja etc..

Tilauksia tehdessä on yhtenä kriteerinä ollut kartoittaa syksyn toimitusaikatilanne kiinalaisilla kauppiailla ja samalla vertailla myös eri tuotteiden ominaisuuksia. Ja siksi tilauksia on tehty useammalta eri kauppiaalta ja myös osittain samoja tuotteita esim. kolmet pyörän valot.

TOIMITUSAJAT: Tässä listaus tilauspaikoista, tilausajankohta ja milloin tuotteet ovat saapuneet. Listauksessa on maininta jos tilaus on sisältänyt Litium-akkuja sillä niitä ei uusimpien säännösten mukaan kuljetella lentorahdissa irrallisina, laitteessa sisällä ja siiheen kuuluvina kaiketi saisi.

tilauspäivä perillä kesto huom.
Buyincoins 20.11.
Ebay, kauppias IV 17.11.
Ebay, kauppias III 17.11. 28.11. 12 pv.
Ebay, Buyincoins 10.11.
Ebay, kauppias II 10.11.  24.11.  15 pv. Toimitus kahdessa paketissa, joista ensimmäinen saapui 24.11. ja toinen ?
BangGood 19.10. 31.10. 13-35 pv. Toimitus useammassa paketissa, joista  yksi on vielä saapumatta. Litium akut pääsivät perille. Paypal Dispute tehty.
Buyincoins 26.9. 13.10. 19 pv.
Ebay, kauppias I 26.9. 28.10. 33 pv. Ajovalo , jossa litium-akku mukana
Dealextreme 24.9. 19.11. 35 pv.
Tinydeal 24.9. 28.10. 57 pv. Tein tilauksesta ensin ”disbuten” ja sitten ”claimin” PayPalille, jonka jälkeen lähetys saapui

Kuten ylläolevasta voi todeta vaihtelee eri toimijoiden toimitusajat paljon. Esim. Banggoodista samalla kertaa tilatus osat tulivat neljässä eri paketissa joista ensimmäinen saapui jo 13 päivän kuluttua tilauksesta ja seuraavat kaksi pakettia suurinpiirtein viikon välein ja neljäs paketti on vielä saapumatta kun tilauksesta on kulunut jo yli kuukausi.

Ensikertaa kiinankaupoista tilaaville pari vinkkiä. Jos mahdollista niin pätki tilaus osiin, vaikka tuntuisikin siltä, että maailma pelastuu ja kiinankauppiaskin saisi myynnistään jotain itselleen jos kaikki romppeet tulee samalla paketilla kun postikulut sisältyvät hintaan. Niin kannattaa kuitenkin tehdä eri tilaukset sillä jos jotain osaa ei löydy varastosta niin kaikki muutkin tavarat odottavat tilauksen kaikkien osien löytymistä ja tässä saattaa palaa aikaa. Joillain toimijoilla on tilauskaavakkeessa ”rasti ruutuun”  jossa voi kertoa halunsa saada tilatut tavarat matkaan sitä mukaan kun ne varastosta löytyvät odottelematta koko tilauksen täyttymistä.

Ja toinen vinkki on, älä innostu vielä siitä, että kauppiaalta tulee ilmoitus tavaran postituksesta sillä se ei välttämättä tarkoita sitä, että paketti olisi jo matkalla suomeen vaan lähinnä sitä, että tavarat pn kerätty ja paketoitu odottamaan kuljetusta. Viikko on aika hyvä ennuste sille ajalle, joka kestää tilauksesta ennen kuin se on postin/tullin käsittelyssä. Viime aikoina tuntuisi siltä, että kiinan postin/tullin käsittelyajat ovat pidentyneet ja rituaaleihin on ilmestynyt noin viikon mittainen ”opening” status ( yhdessä syyskuussa tekemässäni tilauksessa sitä availtiin siellä kiinan päässä yli kuukausi ja kokonaisaika tilaukselle pari päivää vajaa kaksi kuukautta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s